plankenvloeren


Portfolio


Wat is een plankenvloer?

Een plankenvloer is een houten vloer waarbij het echte effect van variatie aan verschillende planken naar voren komt. We zien geen exacte verhoudingen in breedtes en lengtes van de planken, zoals bij parket het geval is. Bovendien wordt de houtsoort en houttekening benadrukt. Massieve houten vloeren zijn prachtige vloeren en zullen altijd populair blijven. Natuurlijk moeten zowel de leverancier als de klant rekening blijven houden met de wetten van de natuur.

Massieve of samengestelde plankenvloeren?

Hoewel hout onderhoudsvriendelijk is en nauwelijks slijt, blijft het een natuurproduct, waardoor het aan werking onderhevig kan zijn. Derhalve is het van belang dat de massief planken vloer op de juiste manier, op de juiste ondergrond gelegd en afgewerkt wordt. Een goede kwaliteit en een juiste droging van het hout is dan ook essentieel. Een goed alternatief voor massieve planken zijn samengestelde plankenvloeren. Bij een samengestelde of half-massieve plankenvloer genoemd zitten boven- en onderplanken samen in 1 plank verwerkt. De boven plank bestaat meestal uit Europese eik behandeld met natuurlijke oliën of water gedragen lak. De onderlaag bestaat uit multiplex of populierenhout en is samengesteld uit verschillende lagen die afwisselend horizontaal en verticaal op elkaar liggen.

Welke plankenvloer kiezen bij vloerverwarming?

Door hun unieke samenstelling zijn samengestelde plankenvloeren veel stabieler: dit betekent dat het hout niet veel uitzet of krimpt bij temperatuurverschillen. Daardoor is een samengestelde plankenvloer ideaal voor ruimtes met vloerverwarming. Deze plankenvloer kan dankzij zijn stevige en zeer stabiele eigenschap én mits de juiste plaatsing, overal in huis gebruikt worden. Bovendien is het een duurzaam en milieuvriendelijk product.